Skip to content

“Skønheden og udyret?

Vi har i tusindvis af Admiralsommerfugle i plantagen, og har en mistanke om, at det er dem, der laver små huller og gnaver i alle pærerne – de holder nemlig meget af moden frugt!

Det betyder, at der næsten ingen pærer er i år – lige nu er der en smule Herrerpærer i gårdbutikken, og i næste uge plukker vi Concordepærer. De er så til gengæld ramt af frost i maj, så det er også en lille høst.

Så til alle jer der har ventet på pærerne: “Det er nu, og der er ikke ret mange”

Hilsner fra

Lis og Holger

 

Årets første æblemost!

Holger er i gang med at presse årets første æbler – den fineste Discovery most strømmer ud af pressen. På søndag pasteuriseres mosten, og mandag kan du købe den i gårdbutikken.

Smagen er på en gang frisk, sart, syrlig og meget aromatisk.

 

I dag den 28. september er gårdbutikken åben igen. De første sarte sommeræbler er på hylderne – Discovery, Rød Ananas og Collina. og for første gang i de år vi har haft plantagen er der blommer, så lige nu kan du købe Jubilæum. Vi glæder os til at se jer igen.

Holistisk afgræsning

I år græsser vores får markerne i en intensiv rotationsgræsning – også kaldet holistisk afgræsning. Markerne opdeles i små folde, som græsses med stort dyretryk i kort tid. Herved får græsset fred til at lave fotosyntese inden dyrene igen vender tilbage og afgræsser det.

Hovedformålet er at udnytte fotosyntesen optimalt, hvilket giver øget græsvækst, rod dannelse og kulstofindlejring. Græsmarken skal ikke lægges om – til gavn for klima og mikroflora. Det er godt for klimaet, da kulstof bindes og forbliver i jorden, som bliver sund.

Æblerne modner i disse dage

Dag for dag modner æblerne – så vi forventer, at de første er klar i gårdbutikken i starten af september.

Selvfølgelig får du den nøjagtige dato her på hjemmesiden og på facebook.

Som en dejlig overraskelse er der også honning i år!

GODT NYTÅR

Kære trofaste kunder.

Rigtig godt nytår og tak for 2016 – det har været en stor fornøjelse at møde jer på Tolstrup Æbler.

Gårdbutikken er nu tømt for æbler og marmelade. Der vil stadig stå most på hylderne, og endnu er der også en smule lammekød i fryseren, så I er stadig velkomne.

Nu går vi i gang med, at få fårene på stald, vi klipper dem i næste uge og forberede dem på læmning sidst i april. Vi starter også beskæring af træerne i plantagen, et stort arbejde, som vi selv udfører – vi har det bedst med selv at komme omkring hver enkelt træ, en stor del af beskæringen er nemlig også behandling af træ kræft, altså bort skæring af det syge ved.

Hvis det kan lykkes, at få Holger til at tage billeder, så hører i snart fra os igen:))

Kærlige hilsner fra Lis og Holger

Æblehøsten er slut og lammene slagtet

Når ugen er ovre, har vi plukket de sidste æbler (Belida og Topas), som kan købes i gårdbutikken, hvor vi også sælger frossen lammekød. Der er lidt forskelligt, bl.a. fars og koteletter.

FLOTTE GOTLÆNDERLAMMESKIND

Vi har igen store, flotte skind i sorte og grå farver til salg i gårdbutikken.

Desuden plukker vi nu Holsteiner Cox, og der er stadig masser af Concordepærer.

Frugterne har masser af sødme, aroma og syre i år – det er nu du skal spise danske æbler, de bliver ikke bedre.

Hilsner fra

Lis og Holgerimg_0386

Concorde pærerne er nu til salg i gårdbutikken – sammen med Rød Aroma, Zari, Initial og Frederik.

img_0359

Æblemost og Rød Aroma i gårdbutikken

Den første Discoverymost er nu på hylderne og vi har også plukket de første Rød Aroma æbler, som sælges i gårdbutikken.

img_0338